Aan het Streekgala doen dit jaar 14 verschillende bedrijven mee. Zij vertegenwoordigen het boerenbedrijf in al haar diversiteit. Dit betekent dat u niet alleen een bezoek kunt brengen aan een melkvee- of akkerbouwbedrijf, maar ook aan een molen, een zorgboerderij of een kaasboerderij. Wat deze boeren samenbrengt is de wens zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun boerderij en met het werk dat zij dag in dag uit verrichten. 

Regio Maas en Waal

In de regio Maas en Waal doen dit jaar vier prachtige boerenbedrijven mee. Op Zorgboerderij De Maashof bent u welkom bij familie De Kok. Zij geven u graag een rondleiding op hun boerderij of nemen u mee voor een ritje in een oud legervoertuig. Op Fruitbedrijf Theunissen & Peters kunt u weer een heel andere rit maken, namelijk een rondrit door de boomgaard met de fruittrein. Bij Groencentrum en Kwekerij De Vlieren leert u alles over het werk op een kwekerij en bij Scharrelvarkens- en melkveebedrijf De Horst  van de familie Schellekens wachten de biggetjes en kalfjes op een knuffel van u!

Lees meer…

Berg en Dal 

In Berg en Dal kunt u dit jaar op zeven verschillende boerenbedrijven terecht. Een rondtocht langs de bedrijven brengt u bij een manege, een molen, een zelfpluktuin, een melkveebedrijf, een groentenhof, een wijngaard en een camping met akkerbouwbedrijf. 

 

Lees meer…

Wijchen/Weurt/Beuningen

Tijdens het Streekgala kunt u in de regio Wijchen, Weurt, Beuningen bij drie veelzijdige boerenbedrijven op bezoek. De familie Peters vertelt u graag alles over hun fruitteeltbedrijf, terwijl de familie Peer u enthousiast kennis zal laten maken met hun zorgboerderij ’t Personnehof. Familie Hop van Kaasboerderij De Diervoort heeft van alles voor u in petto. Zo kunt u de hoefsmid aan het werk zien, krijgt u uitleg over koeien melken en mag u kalfjes knuffelen.  

Lees meer…