De bedrijven

Deelnemende bedrijven streekgala 2019

Aan het Streekgala doen dit jaar 7 verschillende bedrijven mee. Zij vertegenwoordigen het boerenbedrijf in al haar diversiteit. Dit betekent dat u niet alleen een bezoek kunt brengen aan een melkveebedrijf, maar ook aan een manege, een pluktuin of een kaasboerderij. Wat deze boeren samenbrengt is de wens zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun boerderij en met het werk dat zij dag in dag uit verrichten.

Streekgala Regio Wijchen – Heumen

In de regio Wijchen – Heumen doen dit jaar vier prachtige boerenbedrijven mee. Op kaasboerderij ‘De Diervoort’ bent u welkom bij de familie Hopman. Zij geven u graag een rondleiding op hun boerderij of Kaasmakerij. Uiteraard kunt u daar ook in hun landwinkel terecht voor de aanschaf van hun eigen en streek producten. Bij belevenisboerderij ‘Harm’s Hoeve’ kunt u genieten van de eerste ronde, open stal (het Roundhouse) in Nederland. Hier kunt u zelf de dieren aaien en voeren. De medewerkers laten uw graag alles zien van deze unieke stal. Bij manege de Veerkracht laat men u graag de paarden en terrein zien en kunt u genieten van de verschillende spring en dressuurwedstrijden die door de hele dag gehouden worden. Bij ‘De Heikamp’ is er een hoop te leren. Naast het melkveebedrijf heeft de familie Daamen ook een kinderopvang en een kleine landbouwtak. Op deze dag is er van alles te beleven, te leren en ontdekken, waaronder een leuke speurtocht.

Streekgala Regio Ooijpolder

In de Ooijpolder kunt u dit jaar op drie verschillende boerenbedrijven terecht. Bij Ooijs Moois kunt u zelf op pad door de grote pluktuin, daarnaast heeft men daar nog verschillende andere dingen voor u in petto. Er wordt uitleg gegeven door een imker, Mijsjes is er met verkoop van met name frambozenijs en Visvereniging de Voorn geeft uitleg en 2 x een rondleiding op hun eigen terrein. Ook kunt u deze dag op bezoek bij stalhouderij Kasteelsche Hof en melkveebedrijf & gastouderopvang De Heikamp.

Vervoer door de Ooijpolder

Deze dag kan de verbinding tussen de bedrijven in de Ooijpolder gelegd worden met het zonnetreintje van de Stichting Steen en Natuur. Deze rijdt elk uur tussen pluktuin Ooijs Moois en melkveebedrijf de Heikamp.

De verbinding tussen de Kasteelsche Hof en Ooijs Moois kan per voet via het boerenlandpad.