Het Dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn Beuningen is een bezoekerscentrum ín de Dijk bij Beuningen (bij hectometerpaal 66). Op 300 meter afstand ligt de Waal. Tussen de dijk en de Waal ligt een natuurgebied waar konikpaarden en Rode Geuzen in het wild leven. Ze grazen er jaar rond en zorgen daarmee voor afwisseling in het landschap. De dijk zelf is een attractie vanwege de bloemenpracht. En binnendijks is er een oud agrarisch landschap met een variatie aan boomgaarden, weilanden en wielen: de ronde plassen water die zijn achtergebleven na overstromingen.

Het Dijkmagazijn is een markant monument, waar vroeger zandzakken, kruiwagens en ander materiaal werd opgeslagen voor het beheer van de dijken. Nu organiseert Het Dijkmagazijn voor publiek activiteiten zoals excursies en workshops. Het Dijkmagazijn lokt iedereen naar buiten.

Wat we zullen aanbieden op 25 juni:

– Pop-up terras, mogelijk met hapjes van wilde planten of insecten. Voor bezoekers is er een gratis wandelkaart (normale verkoopprijs 3,50).
– 3 gratis excursies in de uiterwaard over de Koniks en Rode Geuzen. In de uiterwaarden zijn hun sporen duidelijk zichtbaar, en met ene beetje geluk de grazers ook.  Van 12.00-13.00, 13.30-14.30 en 15.00-16.00, max 20 deelnemers per excursie.
– kleine fototentoonstelling over de veldlessen die Het Dijkmagazijn geeft bij fruitbedrijf De Weeropper, fam. Claassen en melkveehouderij De Vlierakker, fam. CLaassen, de deelnemers aan het Streekgala.

Deelname aan de activiteiten is gratis.

Het dijkmagazijn

William van den Akker
Het Dijkmagazijn
Dijk 41 6641 LA
Beuningen
www.dijkmagazijnbeuningen.nl
Let op: navigeert u met Tomtom naar Het Dijkmagazijn, gebruik dan als adres Waardhuizenstraat 11 6641 KA Beuningen en rijd door tot aan de dijk.