Over het Streekgala

Historie

Het eerste streekgala vond in 2003 plaats op initiatief van Terra Vita. Het doel van het evenement was om de verbinding tussen burger en het platteland te versterken. In 2005 werd de organistatie vanhet streekgala overgedragen aan Stichting Landewaard. In deze jaren (2005- 2015) is het streekgala uitgegroeid tot een bekend evenement in de regio. Jaarlijks trekt het evenement tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers en deden er al meer als 30 bedrijven mee aan het gala in de regio Arnhem – Nijmegen. In 2016 is het stokje terug overgedragen aan het TerraVita en sindsdien wordt het evenement weer georganiseerd door de bedrijven zelf.

Missie

Het doel van het streekgala is onveranderd gebleven; mensen laten kennismaken met het plattelandsleven, de boerenbedrijven en de mensen die er wonen en werken. Dit gebeurt door mensen uit de stad letterlijk uit te nodigen op de bedrijven. Daarnaast staan vanaf de start in 2003 streekproducten centraal.

Burgers kunnen tijdens het streekgala met eigen ogen zien hoe het er eigenlijk aan toe gaat op de boerderij en leren waar de streekproducten eigenlijk vandaan komen. Bovendien kan er onderweg van deelnemer naar deelnemer volop genoten worden van de prachtige omgeving.