Over het Streekgala

Historie

Het eerste Streekgala vond in 2003 plaats op initiatief van Terra Vita. Het doel van het evenement was de verbinding tussen de burger en het platteland te versterken. In 2005 werd de organisatie van het Streekgala overgedragen aan Stichting Landwaard, dat het Streekgala tussen 2005-2015 heeft georganiseerd. In deze jaren is het Streekgala uitgegroeid tot een bekend evenement in de regio. Jaarlijks trekt het evenement tussen de 15.000-20.000 bezoekers en deden er tussen de 25-30 bedrijven mee in de regio Arnhem-Nijmegen. In 2016 heeft Stichting Landwaard het stokje weer overgedragen aan Terra Vita. Hiermee is de organisatie van het Streekgala weer terug op het oude nest en dit jaar organiseren de ondernemers het evenement weer zelf. 

Missie 

Het doel van het Streekgala was en is nog steeds om bezoekers kennis te laten maken met het plattelandsleven, het boerenbedrijf en met de mensen die er wonen en werken. Dit gebeurt tijdens het Streekgala door burgers uit de stad letterlijk uit te nodigen op de boerenerven. Direct vanaf de start in 2003 hebben daarnaast streekproducten centraal gestaan. 

Burgers kunnen tijdens het Streekgala met eigen ogen zien hoe het er eigenlijk aan toe gaat op de boerderij en ze ontdekken waar streekproducten vandaan komen. Bovendien kunnen ze onderweg van het ene naar het andere bedrijf genieten van het prachtige landschap van de regio’s Rijk van Nijmegen en Maas en Waal.