Zorgboerderij Oures en Kinderdagverblijf Varkentje Lief

De zorgboerderij is met 2 deelnemers gestart in 2013 in het woonhuis van de boerderij, de boerderij is niet meer actief als varkenshouderij. De huidige veestapel bestaat uit een shetlander, 2 geiten, 2 hangbuikzwijntjes, 4 konijnen, een stuk of 25 kippen en 2 alpaca`s.

In 2014 is gestart met de verbouwing van de zeugenstal, eerst is er gesaneerd en is de schuur in eigen beheer geheel gestript, alleen de buitenmuren zijn blijven staan. De aannemer is met het opbouwen in augustus 2014 begonnen en was in november klaar met de verbouwing en vanaf januari 2015 was de nieuwe ruimte volledig klaar en ingericht om de dagbesteding over te huizen vanuit het woonhuis naar de nieuwe ruimte. Oures is een zorgboerderij waarbij de wens van de deelnemer voorop staat. Gedurende de dag kunnen de deelnemers genieten van de mooie omgeving en als middagmaal wordt er iedere dag soep geserveerd gemaakt van producten uit de streek.

Ook is kinderdagverblijf “Varkentje Lief” op het bedrijf gevestigd en op de dagbesteding is er ook interactie met de kinderen van het kinderdagverblijf. Gedurende de dag van het streekgala kunnen de kleintjes van de bezoekers, 1 t/m 5 jaar, gebruik maken van de speeltuin die aangelegd is voor het kinderdagverblijf. Er zijn ook rondleidingen bij de dagbesteding en bij het kinderdagverblijf die door vrijwilligers en medewerkers verzorgd worden.

Zorgboerderij Oures en Kinderdagverblijf Varkentje Lief

Cranenburgsestraat 73
6562LT Groesbeek
Eigenaren zorgboerderij: Pieter Duijghuisen en Marijke Teunissen.
Eigenaar KDV: Marjolijn van Gemert